sobota 21. února 2015

Babička - pro děti

Autorka: Božena Němcová
Ilustrátor: Antonín Šplíchal
Žánr: klasika, První čtení s poučením
Nakladatel: Fragment
Rok vydání: 2011/2013
Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Anotace:
Prostou, avšak moudrou babičku Boženy Němcové zná téměř každý.
Její příběh je převyprávěn tak, aby si jej mohli přečíst i malí čtenáři.



Nejslavnější klasické dílo Boženy Němcové poprvé vyšlo v roce 1855. Od té doby se Babička dočkala nespočet vydání. Každý z nás má jistě ve svých domácích knihovničkách to svoje nejoblíbenější – a mnozí jistě ne jedno. Ať už to jsou ta stařičká vydání nebo nová. V jakékoliv době si to – ona půvabná novela – zaslouží a ani dnes neztrácí své kouzlo. U nakladatelství Fragment vyšla také jedna Babička – a protentokrát ve zkrácené verzi pro děti, kterou pro ně převyprávěl Petr Prouza.


Zavítali jste již se svými ratolestmi do Babiččina údolí? Zavzpomínejte si na svůj výlet a zavítejte znovu na Staré bělidlo díky knížce. S krásnými ilustracemi Antonína Šplíchala to nebude žádný problém. Osmačtyřicet stránek děti jistě nudit nebude a obrázky je zaručeně zaujmou.
Také jste se, milí dospělí, rozplývali nad tím, když vám babička nebo děda vyprávěli o svém dětství? Jak se jim žilo na venkově? Jak byli šťastní mezi přírodou a domácími zvířaty? Byla by určitě škoda připravit o takové vyprávění i vaše děti. Otevřete Babičku a přijdou si na své malí i velcí.


A co si pro vás Babička u nakladatelství Fragment připravila? Malebné chaloupky, útulné světničky vonící po chlebu právě vytaženém z pece, děti poskakující po dvorku, příjemné večery u sousedů zpříjemněné vyprávěním příběhů a hlavně moudrou a hodnou babičku, zvídavou Barunku, neposedu Vilíka, malou Adélku, paní kněžnu, Viktorku se smutnýma očima a další známé postavičky.
Babička ve zkrácené verzi bude pro vaše děti nejenom dobrou pohádkou, ale uplatní ji i jako vhodnou přípravu do školy.

U nakladatelství Fragment vyšly v edici První čtení s poučením i další tituly. Mj. i Staré řecké báje a pověsti, Robinson Crusoe, Dobrodružství Toma Sawyera nebo třeba i Dětská ilustrovaná Bible. Zkuste u svých dětí uspět i s dalšími „klasickými“ příběhy.

Hodnocení: 5/5

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velmi vážím. 

Žádné komentáře:

Okomentovat