pondělí 1. února 2016

Román z Provence

Autorka: Sophie Bérard
Překladatelka: Stanislava Sladká
Žánr: společenský román
Nakladatel: Moba
Rok vydání: 2015
Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Anotace:
Po rozchodu se svým snoubencem Isabelle doufá, že na venkovském statku rodiny le Ber na březích řeky Durance najde nový domov. Sídlo mladého Corina le Ber je však velmi zadlužené a bezohledný hoteliér větří šanci přebudovat statek na luxusní hotel. Rodina se rozdělí na dva znepřátelené tábory a nic netušící Isabelle se záhy ocitá uprostřed hry plné intrik. V překrásném prostředí provoněném levandulemi i květy broskvoní potkává také svou životní lásku...



Návštěva jihofrancouzské Provence byla vždycky mým velkým snem. Prosluněné vinice, malebné vesničky a všude kolem linoucí se vůně levandule, tymiánu a moře. Díky knižním příběhům mohu do milované Provence znovu a znovu zavítat a to i bez letenky/jízdenky a dopravního prostředku – která cestovní agentura by vám zajistila něco podobného?

Hlavní hrdinkou příběhu je osmadvacetiletá Isabell Tegenová. Její život se zdá být bez mráčků – žije v přepychu a po boku má úspěšného manžela. Ke štěstí jim však chybí jediné – společný potomek. Pod nátlakem okolností se Isabell odhodlá k razantnímu kroku. Sbalí si kufr a odjíždí do Provence. Nejenom lány modré levandule a vůně sladkých broskví učaruje mladé ženě natolik, že se rozhodne na nějaký čas zůstat. Do jejího života vstoupí i nový muž, mladý vdovec Corin Le Ber. Isabell stojí na rozcestí. Jakou cestou se nakonec vydá?

Tento příběh byl propletencem lásky, humoru, ale i příjemného napětí. Po přečtení tohoto půvabného románku jsem se cítila báječně – skvěle jsem si u něj odpočinula. Autorčin styl psaní je lehký, svižný a skvěle se k tomuto příběhu hodil - ani se nenadějete a budete dočítat poslední stránku.
Zkrátka, chcete-li relaxovat a dopřát si hřejivé sluneční paprsky i v zimě, jste na správné adrese. Levandulové noci doporučuji všem, kterým učaroval kousek této čarovné země. A na co se v knížce můžete těšit? Na milé lidi, krásnou přírodu a především hřejivé paprsky jižního slunce, které vám zvednou náladu.

V nejbližších dnech by se na pultech knihkupectví mělo objevit i pokračování této knihy Z nebe do ráje.


Hodnocení: 4/5


Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum, jehož spolupráce si velmi vážím.

Žádné komentáře:

Okomentovat