sobota 2. května 2015

Dostavníkem z Londýna do Paříže

Série: Vévodovi muži, # 1
Autorka: Sabrina Jeffries
Překladatelka: Dana Šimonová
Žánr: historická romance
Nakladatel: Baronet
Rok vydání: 2015
Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Anotace:
V první knize nové řady romantických příběhů z pera Sabriny Jeffries, vycházejících pod souhrnným názvem Vévodovi muži, se nám představuje Maxmilian Cale, vévoda z Lyonsu, který právě dostal tajemný vzkaz o tom, že by se mohl setkat se svým údajně mrtvým starším bratrem, jenž byl jako malý hoch unesen a jehož místo pobytu bylo vypátráno až po jeho tragické smrti v ohni.
Při pátrání po autorovi tohoto vzkazu Tristanu Bonnaudovi se vévoda dostane k jeho sestře Lisette, nemanželské dceři vikomta Rathmoora. Protože Tristan není k nalezení, vydávají se ho Maxmilian s Lisette v roli údajných manželů hledat do jeho bytu v Paříži, kde jim s dalším pátráním pomůže jeho bývalý nadřízený a zakladatel francouzské policie Vidocq. 
Čím delší čas tráví vévoda s Lisette, tím víc je přitahován její krásou, chytrostí i otevřeností. Po překvapivém zjištění, kde se Tristan Bonnaud nachází a jak je to s jeho starším bratrem, si musí vybrat mezi láskou a svým pevným rozhodnutím, že se neožení kvůli údajné rodové chorobě…

Těm čtenářkám, které si oblíbily romantické příběhy Sabriny Jeffries jistě neuniklo, že si ji nově pod svou „ochranu“ vzalo nakladatelství Baronet a nutno podotknout, že začalo opravdu stylově – prvním dílem nové série Vévodovi muži.

V hlavních rolích se nám představí Lisette Bonnaudová, nelegitimní dcera vikomta Rathmoora a Maxmilian Cale, vévoda z Lyonsu. Pátrání Maxe po svém starším ztraceném bratru svede dohromady právě s Lisette. Zdá se, že důležitou roli v oné prekérní situaci hraje také Lisettin bratr Tristan. Lisette věří, že se její bratr ničím neprovinil a společně s Maxem se vydávají do Paříže, aby přišli na kloub onomu tajemnému vzkazu. V zájmu zachování své počestnosti musí Lisette cestovat inkognito a předstírat, že s Maxmlianem tvoří manželský pár. A co si pro ně nakonec Paříž a především jejich bratři (nebo alespoň jeden) přichystají?

Sabrina Jeffries je téměř vždy zárukou dobrého čtení. Ani protentokrát mě autorka ničím nemilým nepřekvapila. Porce romantiky i erotiky byla servírována tak akorát – zkrátka tak, jak jsme u ní zvyklí. Autorčin milý a působivý styl vyprávění byl doplněn o humorné chvilky a na druhé straně nechybělo ani lehké nahlížení na lidské slabosti.

Tento příběh ale přeci jenom tak trochu vybočuje z obvyklého „mustru“ běžných historických romancí. Že by? Na začátku nenávist, na konci láska až za hrob? Kdepak! V případě Lisette a Maxe půjde přeci jenom o něco jiného…
Lisette by někdy zasloužila srazit hřebínek, ale jinak ji role hlavní hrdinky sedla náramně. To samé (akorát v bledě modrém) platilo také o Maxovi. Není pochyb o tom, že naše slavné duo v přestrojení jsou pěkná čísla. A jak už to tak bývá – chemie u nich funguje tak jak má, ale ani jeden z nich nechce udělat první krok.

Zkrátka, moje milé čtenářky, v případě Lisette a Maxe rozhodně nepřijdete o svůj „červenoromantický“ standard: vzájemné kočkování, kotrmelce hrdinů (a nejen těch hlavních) a tvrdohlavé mezky, kteří si zarytě stojí za svým téměř až do posledních stránek.

Příběh pěkný a čtivý, zápletka dobrá, erotické jiskření samozřejmě také nechybělo a díkybohu i happy end se konal (i když to opravdu vypadalo všelijak). Jednoduše řečeno: oddechovka z červené knihovny jako malovaná. 
Čtenářky z pokračování Sabriny Jeffries u nakladatelství Baronet budou jistě nadšeni. A dozajista přiláká nová „nakladatelská“ krev také někoho nového.

Hodnocení: 4/5

Nakladatelství Baronet to vzalo opravdu hopem, a pokud se vám první díl zamlouval, již teď se můžete pustit i do dílu druhého s názvem Uloupená láska

Victor Cale, nedávno objevený dosud neznámý bratranec vévody z Lyonsu, chce pracovat pro Mantonovu detektivní kancelář, které se přezdívá Vévodovi muži. Kvůli prvnímu případu má odjet do skotského Edinburghu, kde má prověřit minulost mladé vdovy Sofie Frankeové, která se chce podle baronky Lochlawové zabezpečit sňatkem s jejím zamilovaným synem.
Victor v ní však poznává svou manželku Isu, která mu před deseti lety po týdnu manželství zmizela a spolu s ní a s její sestrou a švagrem zmizely i pravé královské klenoty, které ona chystala pro královskou nevěstu. Victor unikl jen náhodou obvinění a od té doby marně hledal svou plachou, nesmělou manželku, z níž se vyklubala vychytralá zlodějka. 
Jaké je však jeho překvapení, když manželka obviní z krádeže klenotů jeho. Pomalu se společně propracovávají k poznání, co se doopravdy stalo. Bohužel však ani po letech nejsou mimo nebezpečí.
Je třeba, aby si oba vzpomněli na svou dávnou lásku a důvěřovali si, protože jedině tak si mohou vybudovat další společný život a zachránit svou dceru, o níž Victor až dosud nevěděl, že vůbec existuje.


Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum, jehož spolupráce si velmi vážím.

Žádné komentáře:

Okomentovat